Kanaa ja punaista riisiä

Tämä helppo, nopea ja terveellinen resepti sattui kohdalle Hayley Pomroyn kirjassa Nopea aineenvaihdunta. Pomroyn reseptissä käytössä oli villiriisiä, mutta korvasin sen punaisella riisillä ja tein muitakin pikku muutoksia. Ideana on heittää kaikki ainekset kerralla kattilaan ja antaa hautua useamman tunnin hiljaisella lämmöllä.

Jos jotakuta kiinnostaa Pomroyn aineenvaihduntadieetti, niin tämä resepti on oiva siihen ykkösvaiheeseen, jossa syödään hyviä hiilareita, proteiineja ja hedelmiä mutta vain vähän rasvaa.
Oliiviöljyhän ei tässä tapauksessa sitten kuuluisi reseptiin. Tomaatit lasketaan tässä hedelmiksi.

n. 400 g broilerin rintafilettä kuutioituna
n. 3 dl kanalientä (tai vettä ja luomukanaliemikuutio)
2 dl punaista riisiä hyvin huuhdeltuna ja valutettuna
1 iso sipuli karkeasti hienonnettuna
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1/2 rasiallista herkkusieniä pestynä ja viipaloituna
1 rasia luomutomaattimurskaa (400 g)
suolaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
ripaus paprikajauhetta
mustapippuria
tuoretta basilikaa loppuvaiheessa
(loraus oliiviöljyä)

Kiehauta kanaliemi kattilassa ja laita sekaan kaikki ainekset tuoretta basilikaa lukuunottamatta ja anna kiehahtaa. Pienennä sen jälkeen lämpöä ja anna hautua kannen alla senkin jälkeen kun riisit ovat kypsiä, ainakin 1, 5 tuntia. Sekoittele välillä ja varmista, että padasta ei tule niin paksua että kypsyvä riisi palaa pohjaan. Voit lisätä vähän lisää nestettä tarvittaessa mutta valmis ruoka on melko paksua, ei keittomaista. Lisää tuoretta basilikaa ja pikku loraus hyvää oliiviöljyä ihan loppuvaiheessa. Nauti hyvän salaatin kera.

Comments

Popular Posts