Tofua kookoskastikkeessa


Heti aluksi on myönnettävä, että en ole tofun suuri ystävä ja aika harvoin teen siitä ruokaa. Siihen on olemassa oikeastaan yksi maukas poikkeus. Olen saanut tämän reseptin yli 10 vuotta sitten eräältä ystävältäni ja teen tätä annosta vieläkin silloin tällöin. Tämä annos maistuu sellaiselle herkkusuulle, joka pitää tofusta, kookosmaidosta ja maapähkinävoista. Annos maistuu parhaalta tumman täysjyväriisin ja höyrytettyjen kasvisten kera. Tästä tulee n. 4 annosta.

1 paketti kiinteää, maustamatonta luomutofua kuutioituna (esim. Jalotofu)
öljyä paistamiseen (itse käytin oliiviöljyä, myös muu kasvisöljy käy)
1 sipuli hienonnettuna
1 - 3 murskattua valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1/2 tl kookossokeria
muutama laakerinlehti
2 tl makeaa chilikastiketta
1 - 2 rkl sileää maapähkinävoita
2 tl soijakastiketta
Pieni pakkaus tai vajaa tölkki kookosmaitoa (tai kookoskermaa jos haluat täyteläisemmän kastikkeen)
Tuoretta korianteria koristeeksi

Jos käytät tummaa riisiä, laita ensin riisi kiehumaan. Kasviksia voi höyryttää riisin kanssa samassa kattilassa laittamalla kasvikset sopivankokoiseen siivilään riisikattilan kannen alle.

Ruskista tofukuutiot öljyssä kullanruskeiksi. Paistinpannun on hyvä olla melko kuuma. Ota tofukuutiot sivuun ja laita ne talouspaperin päälle valumaan. Pienennä lämpöä ja lisää pannulle sipulit Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää kaikki muut ainekset lukuunottamatta tofua. Sekoittele miedolla lämmöllä, lisää sekaan tofukuutiot ja sekoita kunnes tofu on lämmintä. Älä anna kiehua jotta kookosmaito ei juoksetu. Lisää tarvittaessa tilkka kookosmaitoa. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile täysjyväriisin ja kasvisten kera.

Coconut cream tofu

I have never been a big fan of tofu but this recipe which I got from a friend over 10 years ago makes a tasty exception, provided that you like tofu, coconut milk and peanut butter. This dish is best served with brown wholegrain rice and steamed vegetables.  For the dish, I used 1 packet of firm, plain tofu cut into cubes, olive oil (or peanut oil) for frying, 1 chopped onion, 1- 3 crushed garlic gloves, 1/2 tsp salt, 1/2 tsp coconut sugar, a few bay leaves, 2 tsp sweet chilli sauce, 1 - 2 tbsp peanut butter, 2 tsp soy sauce, a small packet of coconut milk or cream or 50-70% of the 400 g tin of coconut milk. Use chopped fresh coriander to garnish.

Start with the rice and put it on the stove to boil. You can also steam the vegetables together with the rice if you have a sieve that fits under the lid. First fry the tofu until golden and set aside on paper towel to get rid of the excess oil. Fry the onions until soft and add the rest of the ingredients.  Allow to simmer and mix until smooth. Add tofu and mix until the tofu is heated through. Do not overheat the coconut milk. Serve on brown rice with steamed vegetables and garnish with coriander. 

Comments

Anonymous said…
This recipe looks incredibly familiar. A Simon Josey special perhaps? We still make it regularly! Delicious. :)
Cassandra said…
Yes, this recipe has followed me all these years! :-)

Popular Posts