Jääkaapin tyhjennystä: uunikasvikset




Havaitsin eräänä päivänä jääkaappiini kertyneen turhan paljon erilaisia kasviksia ja mietin, miten saisin ne käytettyä muulla tavoin kuin tekemällä niistä sen tavallisen kasvissosekeiton. Olin ostanut meille kuhafileitä, joten syksyiset uunikasvikset tuntuivat hyvältä ajatukselta paistetun kalan kanssa. Pilkoin kasvikset pieniksi kuutioiksi ja heitin ne uuniin. Muutama lehtikaalin suikale toi höystöön mukavaa rapsakkuutta ja kuorineen paahdetut valkosipulinkynnet ihanaa aromia.  Kynnet voi puristaa kuoristaan ennen tarjoilua tai jättää sellaisenaan kuutioiden sekaan. Kasvisten määrää ja lajeja voi lisätä maun ja syöjien mukaan, tästä tuli neljä annosta.

puolikas myskikurpitsa
puolikas bataatti
3 kiinteää perunaa
2 sipulia
puolikas punainen paprika
muutama lehtikaalin lehti (ranka poistettuna)
valkosipulin kynsiä maun mukaan
suolaa
pippuria
ripaus chilijauhetta
ripaus jauhettua korianteria
oliiviöljyä

Kuori perunat, bataatti ja sipuli. ja kuutioi kasvikset samankokoisiksi pienehköiksi paloiksi, niin ne kypsyvät tasaisesti. Silppua lehtikaali palasiksi. Levitä kasvikset esim. uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä, lisää mausteita maun mukaan ja sekoita kasviksia siten, että mausteet leviävät tasaisesti. Laita vuoka uuniin 180 C:een. Sekoittele kasviksia muutaman kerran kypsymisen aikana. Kypsymiseen menee n. 30-45 minuuttia. Tarjoile esim. kalan tai lihan kanssa.


Emptying the fridge - veggies in oven

One day I realised my fridge is full of all kind of vegetables that needed to be cooked in one way or another before they go off. I had just bought some nice white fish fillets so instead of making a pureed vegetable soup, I made small cubes out of the vegetables and stuck them to the oven. I used butternut squash, sweet potato, potatoes, onions, red pepper, some kale and whole garlic gloves. I put the cubes into an oven dish, added some olive oil and some salt, black pepper, chili powder and ground coriander, mixed everything together and stuck the dish into the oven (180 C) for about 30-45 minutes until the vegetables were done. To keep the kale nice and crisp, it is a good idea to stir the vegetables a few times while they are in the oven. A delightful and colourful side dish for fish or meat! 








Comments

Popular Posts