Mökkiläisen mustikkapiirakka



Tämä helppo ja klassinen mustikkapiirakka onnistuu vaikka mökilläkin.  Piirakka meni niin nopeasti etten edes ehtinyt ottaa siitä kuvaa, siksipä kuvassa on vain osa aineksista. Löysin ohjeen vanhasta reseptikansiostani, johon olin kerännyt reseptejä erinäisistä lehdistä. Tämä resepti oli nimeltään "Pielaveden mökkipiirakka". Olen muuttanut muutamia aineksia omien mieltymysteni mukaisiksi. "Kahvikupillinen" on minun kahvikuppini mukaan 2 dl.

1 kahvikupillinen sulatettua luomuvoita (voit korvata pienen osan ruokaöljyllä)
1 kahvikupillinen luomuruokosokeria
1 kahvikupillinen luomuvehnäjauhoja

1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 kahvikupillinen maitoa
ripaus jauhettua kardemummaa

6 dl tuoreita tai pakastemustikoita tai muita kauden marjoja tai raparperipaloja.

Sekoita kolme ensimmäistä ainesta tasaiseksi massaksi kulhossa ja ota sivuun yksi kahvikupillinen taikinaa. Sekoita loput ainekset kulhoon.

Levitä kulhossa sekoitettu taikina piirakkavuokaan (halkaisija 23 - 25 cm) ja sen päälle kerros mustikoita. Murustele erikseen otettu kahvikupillinen taikinaa mustikoiden päälle ja paista piirakkaa 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Wild blueberry pie

Wild blueberries, or should I say bilberries, are in abundance in Finnish forests in July-August and there are many variations of the recipes. This is a classic and very easy to make. You can use a smallish coffee cup (not a mug) to measure the ingredients. My coffee cup was 2 decilitres.

1 coffee cup organic sugar of your choice
1 coffee cup melted butter (you can replace part of the butter with vegetable oil)
1 coffee cup organic wheat flour

Mix the above ingredients in a bowl and put aside one coffee cup of the mix.

Add the following ingredients to the bowl and mix:

1 egg
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
1/2 coffee cup milk

Once you have mixed the ingredients in the bowl, spread the contents into a pie form and sprinkle
3 coffee cups wild blueberries, rhubarbs or red currants on top. Finally, sprinkle the contents of the sugar-butter-flour mix on top of the blueberries. Bake in 175 C for 35 minutes and serve with vanilla custard or vanilla ice cream.







Comments

Popular Posts