Kikherne-burritokulho


Sain idean tähän annokseen Amerikassa asuvalta ystävältäni, joka lähetti minulle linkin Chipotle-ravintolaketjun kikherne-burritokulhoa imitoivasta reseptistä.  Blogin resepti on melko aikaavievä ja jotkut ainekset hieman vaikeasti saatavilla meiltä, joten tässä oma yksinkertaistettu versioni. Mitat ovat summittaisia, niitä voi soveltaa nuppiluvun ja makumieltymysten mukaan.

Guacamole:
1 avokado
1/2 punasipuli hienonnettuna
1 limen mehu
tuoretta korianteria
(pari kirsikkatomaattia hienonnettuna)
pippuria
suolaa

Tummaa riisiä tai Risellan tumma riisi-quinoa-moniviljaseosta n. 1 dl per nuppi kypsää riisiä

Mausteiset kikherneet
1 tl oliiviöljyä
400 g kypsiä kikherneitä
pala tuoretta punaista chiliä hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl jauhettua korianteria
(ripaus chilijauhetta)
suolaa
l/2 limen mehu

Itsetehtyä tai ostettua tomaattisalsaa tai kuutioituja kirsikkatomaatteja

Purkillinen säilykemaissia 

Pala cheddarjuustoa raasteena tai sulatettuna esim. kerman kanssa kastikkeena (väriä kastikkeeseen saat ripauksesta kurkumaa jos juusto ei ole keltaista)

Pieni määrä kreikkalaista tai muuta maustamatonta jogurttia. 

Koristeeksi hienonnettua korianteria ja kevätsipulia. 

1. Tee guacamole makusi mukaan, esim. näin (tämä riittää 2-3 kulhoon):
Soseuta avokado haarukalla ja lisää loput ainekset. Laita odottamaan jääkaappiin.

2. Keitä tumma riisi tai esim. Risellan tumma riisi-quinoa-moniviljaseos kasvisliemikuution kanssa kypsäksi (esim. Reformi-kasvisliemikuutio sopii tähän hyvin).

3. Huuhtele ja valuta kikherneet ja sekoita kaikki muut ainekset paitsi limemehu pannulla mausteiden kanssa. Lisää limemehu lopuksi. Jos haluat annokseen enemmän potkua, lisää jotain chilikastiketta tms.

4. Valmista tomaattisalsa makusi mukaan tai käytä valmista tomaattisalsaa. Voit myös vain pilkkoa kirsikkatomaatit pieniksi ja tyytyä siihen.

5. Valuta säilykemaissit.

6. Asettele riisi, quacamole, maissit, kikherneet ja tomaatit (tai tomaattisalsa) kulhoon haluamallasi tavalla joko kerroksittain tai sektoreihin.

7. Raasta cheddarjuusto. Halutessasi voit sulattaa juustoraasteen pienessä määrässä kermaa. Alle 30 sek mikrossa riittää tähän. Sekoita sulatuksen puolessa välissä. Lisäsin juustokastikkeeseen hieman kurkumajauhetta, koska käyttämäni juusto oli vaaleaa.

8. Koristele annokset juustolla, kreikkalaisella jogurtilla, hienonnetulla korianterilla ja kevätsipulilla.

Tarjoile heti vaikkapa maissilastujen kanssa. Kuvassa on Pop Angles -maissikolmioita, jotka nappasin kaupasta uteliaisuuttani ja päätin lisätä annoksen kylkeen. Annoksen viimeistely jäi hieman puolitiehen kun korianteri loppui kesken ja kevätsipuli unohtui kauppaan joten kuvakin on sen mukainen. En myöskään käyttänyt tässä jogurttia. Annosta voi siis vaihdella ainesten ja makumieltymysten mukaan. Tähän voisi varmaan myös lisätä esim. grillattuja kanakuutioita.


Chickpea burrito bowl

This recipe is inspired by this blog recipe, but my take on the dish is much simpler as we do no have access to all the ingredients in Finland, or I could not be bothered to go searching for them.



Comments

Popular Posts