Pinaatti-lehtikaalipasta


Jääkaapista löytyi jälleen kerran pinaattia ja lehtikaalia, jotka odottivat pääsyä pannulle. Sateisen sunnuntain lounaaksi sopi pasta, joten kokosin näistä aineksista vihreän pastakastikkeen, johon lisämakua tuo vuohenjuusto. Nesteenä voi pastan keitinveden tilalla tai lisäksi käyttää tilkan valkoviiniä. Pastana minulla oli gluteenitonta spagettia, joka tuppasi vähän takertumaan vieruskaveriin.Tästä annoksesta tulee 2 hengelle.

1 rkl pinjansiemeniä paahdettuna 
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 - 3 valkosipulin kynttä murskattuna 
3 lehtikaalin lehteä hienonnettuna
rasia babypinaatin lehtiä hienonnettuna
3 rkl vuohenjuustoa kuutioina 
spagettia tai muuta pastaa
Mustapippuria 
Suolaa
Basilikaa tai persiljaa hienonnettuna

Paahda ensin pinjansiemenet paistinpannulla ja laita sivuun odottamaan. Laita pastavesi kiehumaan ja lisää pasta, kun vesi kiehuu. Laita paistinpannulle tilkka öljyä ja lisää pannulle ensin huuhdellut lehtikaalin lehdet, joista olet poistanut ruodon keskeltä. Sekoittele muutama minuutti. Lisää nyt sipulit ja pinaatti ja jatka sekoittelua kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Voit lisätä pastakattilasta hieman keitinvettä tai valkoviiniä mukaan pannulle. 

Pastan valmistuttua ota hieman keitinvettä talteen ja valuta pasta ja lisää paistinpannulle, sekoita ja mausta. Kytke virta pois levyltä. Sekoita mukaan vuohenjuusto ja lisää hiukan pastan keitinvettä ja kenties loraus oliiviöljyä, niin saat pastaan hieman kiiltoa. Koristele pinjansiemenillä ja yrteillä ja tarjoile heti. 

Pasta sauce with spinach and kale

This green pasta has some goat cheese to give some more taste to the mild flavours of the greens. For two persons, I used 1 tbs pine toasted pine nuts, 1 tbs olive oil, 1 chopped onion, 2 - 3 crushed garlic gloves, three kale leaves, a box of baby spinach leaves, 3 tbs goat cheese chopped in cubes, spaghetti (I used glutein free spaghetti), black pepper, salt, basil or parley leaves to garnish.

First toast the pine nuts on a dry skillet and put aside. Start by boiling the water for the pasta and once the pasta is cooking, start making the sauce. Put some olive oil on the skillet and first stir in the chopped kale leaves with the middle part cut off. Stir for a few minutes, then add the onions and spinach leaves. Continue stirring until the vegetables have become soft. You can add some boiling water from the pasta pot or some white wine to the vegetables. 

Once the pasta is done, put aside some cooking water. Drain the pasta and pour it over the vegetables and stir. Now turn off the heat and add in the goat cheese and stir in a little bit pasta water and perhaps a little olive oil to give the pasta a lovely shine. Garnish with pine nuts and herbs and serve immediately.





Comments

Popular Posts