Paneer-juustoa tomaatti-pinaattikastikkeessa


Rakastan intialaista ruokaa. Yksi suosikeistani on palak paneer ja toinen butter chicken. Naan-leipään ja mangolassiin minulla on myös hyvin lämmin suhde. Jos päädyn uuteen intialaiseen tai nepalilaiseen ravintolaan, ensitestaukseen pääsee yleensä butter chicken. Jos ravintolan butter chicken ja naan-leipä eivät läpäise kriteereitäni, en ehkä toista kertaa mene kyseiseen paikkaan.

Lempeän makuinen paneer-juusto on hyvä vaihtoehto silloin, kun ei huvita syödä lihaa. Nyt paneeria alkaakin löytyä hyvinvarustetuista marketeista. Alkuperäinen resepti löytyi Valion sivuilta, mutta muokkasin sitä omaan makuuni ja käytin toisenlaista juustoa. En väitä, että tämä resepti olisi autenttinen intialainen resepti, mutta ainakin se on helppo ja nopea tehdä ja maistuu hyvältä. Tarjoile curryn lisänä esimerkiksi basmatiriisiä.

1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
puolen sentin pituinen pala tuoretta inkivääriä
1 1/2 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä (tai sama määrä jauhettua korianteria)
1 tl kurkumaa
2 rkl gheetä tai voita
300 - 500 g tomaattimurskaa
150 g pakastepinaattia
1/2 tl suolaa
1 paketti paneer-juustoa (esim. Apetina)
1 dl kookosmaitoa tai turkkilaista jogurttia

Hiero kaikki mausteet hienonnetun sipulin, valkosipulin ja inkiväärin kanssa tahnaksi morttelissa. Sulata ghee kattilassa ja lisää sinne maustetahna. Sekoittele muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska ja pakastepinaatti ja kiehauta noin 5 minuuttia. Lisää kuutioitu paneer ja loraus kookosmaitoa, kiehauta nopeasti ettei kookosmaito juoksetu. Lisää suola ja tarjoile riisin kera. Naan-leipäkin sopisi tietysti tähän hyvin, jos sitä jaksaa itse tehdä.




Comments

Popular Posts