Mustikkapiirakka mantelijauhoista
Jääkaappin tyhjennys jatkuu. Tällä kertaa piti käyttää pakastimesta otetut mustikanrippeet ja rahkanjämät, joten piirakkahan niistä syntyi. Halusin kokeilla pohjaa, jossa olisi mantelijauhoja, ja sellainen löytyikin Mietteitä matkanvarrelta -blogista. Kiitos ideasta, Nina! Muokkasin ohjetta siten, että kokeilin vehnäjauhojen sijaan spelttijauhoja ja tavallisen sokerin tilalla käytin ruoko- ja kookossokeria. Pohjasta tuli ruisjauhojen ansiosta mukavan rapea mutta hiukkasen kuiva, koska minulla oli liian vähän mustikoita.
Pohja:
1,5 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl ruokosokeria tai kookossokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g huoneenlämpöistä voita
2 - 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 dl pehmeää rahkaa
1 kananmuna
½ dl ruokosokeria tai kookossokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita
Sekoita kuivat aineet ja nypi huoneenlämpöinen voi jauhoihin, kunnes seos on tasainen. Lisää kylmä vesi ja sekoita taas tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja 10 minuttia 180 C:ssa. Sekoita käyttämässäsi taikinakulhossa rahka, kananmuna ja sokerit ja kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä päälle mustikat ja paista piirakka n. 20-25 minuuttia uunin alaosassa.
Bilberry pie
Leftovers being recycled again! I had some defrosted wild bilberries and quark in my fridge and decided to use them to make a blueberry pie, which is a very typical Finnish dessert. This time I wanted to use a recipe with less white flour and found one with almond flour. I modified the recipe by replacing white flour with whole grain spelt and instead of refined sugar, I used coconut sugar. I replaced the yoghurt of the original recipe with quark, which is probably not so easily found outside Europe so plain, thick yoghurt will do just as nicely.
Comments