Banaanileipä
En ole kovinkaan taitava leipuri ja varsinkin kakuista tulee useimmiten likilaskuisia lättänöitä. Tämä banaanileipä tai -kakku kuitenkin onnistuu useimmilla kerroilla. Olen kokeillut eri tapoja korvata vehnäjauhoja osittain muilla jauhoilla ja tämä resepti on osoittautunut parhaimmaksi. Tänään kakusta tuli hieman tummapintainen, sillä olin uunin vieressä vahtimisen sijaan pihalla haravoimassa puista varisseita lehtiä. Tähän kannattaa käyttää ylikypsiä banaaneja, eli niitä tummakuorisiksi kypsyneitä yksilöitä.
200 g huoneenlämpöistä voita kuutioina
3 dl kookossokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl mantelijauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl ceyloninkanelia
1 tl kardemummaa
3 munaa
2 - 3 kypsää banaania soseutettuna
1/2 limen tai sitruunan mehu banaaneille
Gluteenitonta tai tavallista korppujauhoa vuokaa varten.
Laita uuni lämpenemään 175 C:een, voitele pitkulainen vuoka ja vuoraa se korppujauhoilla.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon hyvin sekoittaen.
Lisää kuivat aineet ja banaanit vuorotellen taikinaan. Paista kakkua n. 1 tunti uunin alaosassa ja anna sen jäähtyä ennen kuin otat sen ulos vuoasta.
Banana bread
I am not very skilled in baking but this banana bread usually comes out nice and delicious, and not too sweet as I like to use coconut sugar instead of refined white sugar. Before starting, butter a cake form and line the form with gluten free or regular breadcrumbs or whatever you like to use for cakes. Preheat the oven to 175 C.
For the bread, I used 200 grams butter, 3 decilitres coconut sugar, 2 decilitres wheat flour, 1 decilitre spelt flour, 1 decilitre ground almond, 3 tsp baking powder, 3 tsp ground Ceylon cinnamon, 1 tsp ground cardamom, 3 eggs, 2 - 3 ripe bananas and juice of 1/2 lime for the bananas. First whisk the sugar and butter in a food processor into a light foam, then add the eggs one by one. Mix the dry ingredients and smash the bananas with a fork. Gradually add the dry ingredients and bananas to the mix. Bake the bread on the bottom rack of your oven for about 1 hour.
Comments
T. Jel