Pähkinäinen linssi-bataattipata
Tässä helppo ja lempeänmakuinen kasvispata tarjottavaksi riisin tai kvinoan kera.
1 rkl neitsytkookosöljyä
pala inkivääriä hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
(1/2 tl chilijauhetta)
1 keskikokoinen bataatti kuutioituna
1 pieni kesäkurpitsa kuutioituna
2 dl punaisia linssejä huuhdeltuina
Kiehuvaa vettä
Kookosmaitoa
1 dl cashewpähkinöitä kevyesti paahdettuna paistinpannulla
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Tuoretta korianteria koristeeksi
Paista sipuleita ja inkivääriä kookosöljyssä ja lisää mukaan mausteet kevyesti sekoitellen.
Lisää kattilaan kasviskuutiot ja linssit ja sekoita. Kaada kattilaan sen verran vettä, että kasvikset peittyvät ja anna kypsyä keskilämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä mutta eivät kuitenkaan ylipehmeitä. Sekoita mukaan loraus kookosmaitoa ja kiehauta. Lisää suolaa ja pippuria ja tarjoile täysjyväriisin kera korianterilla koristeltuna.
Lentils and sweet potatos with cashew nuts
This easy and mild vegetable stew is best served with brown rice or quinoa. To prepare, fry a piece of chopped ginger, 1 chopped clove of garlic and 1 chopped onion in 1 tbsp of coconut oil. Add spices: 1 tsp tumeric, 1 tsp ground coriander and 1 tsp chili powder (optional). Mix in 1 small cubed zucchini, 1 medium-sized, cubed sweet potato and 2 decilitres of soaked & rinsed red lentils. Pour in boiling water enough to cover the vegetables and allow to simmer under the lid on medium heat until the vegetables are soft, but not mushy. Pour in some coconut milk, stir and bring to a boil. Add salt and pepper to taste and garnish with freshly chopped coriander leaves.
Comments