Pehmeät juustosämpylät
Joskus vaan on pakko saada tuoretta leipää suoraan uunista, joten ajatus perinteisestä teeleivästä sai minut etsimään ideoita netistä. Törmäsin Jonnan koukkuja -blogin gluteenittomaan teeleipäreseptiin, jota käytin pohjana omaan ei-niin-gluteenittomaan versioon. Toki voit korvata kaikki jauhot gluteenittomilla. Sämpylöistä tuli ihanan pehmeitä ja za'atar toi niihin ihanan säväyksen. Ohjeesta tulee pellillinen sämpylöitä.
2 dl kaurajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl parmesaanijuustoraastetta
1/2 dl sulatettua voita
1/2 dl mantelimaitoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
pinnalle suolaa ja za'ataria
Sekoita yhteen kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää seokseen sulatettu voi, kermaviili, maito, kananmuna ja sekoita nopeasti. Laita n. ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperilla päällystetylle pellille ja muotoile "sämpylät" jauhotetuin käsin haluamaasi muotoon. Ripottele päälle varoen suolaa ja vähän reilummin za'ataria tai vaikka oreganoa tai muuta kuivattua yrttiä.
Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
2 tl leivinjauhetta
2 dl parmesaanijuustoraastetta
1/2 dl sulatettua voita
1/2 dl mantelimaitoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
pinnalle suolaa ja za'ataria
Sekoita yhteen kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää seokseen sulatettu voi, kermaviili, maito, kananmuna ja sekoita nopeasti. Laita n. ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperilla päällystetylle pellille ja muotoile "sämpylät" jauhotetuin käsin haluamaasi muotoon. Ripottele päälle varoen suolaa ja vähän reilummin za'ataria tai vaikka oreganoa tai muuta kuivattua yrttiä.
Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Comments