Kanaa ja riisiä pannussa
Loraus oliiviöljyä tai nokare voita
1 paketti kanan rintafilettä tai paistileikettä rouheasti
leikattuna suupaloiksi
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
Pari kesäsipulia viipaloituna isoiksi paloiksi, ota vähän varttakin
mukaan (tavallinen keltasipuli käy myös)
Puolikas kesäkurpitsa viipaloituna
1 rosmariinin oksa
1 dl valkoviiniä
1 kanaliemikuutio (luomu)
Pari desiä haluamaasi riisiä (minulla oli basmatia)
Kiehuvaa vettä
Kourallinen tuoretta pinaattia tai lehtikaalia (poista lehtikaalista kova ruoto)
Tuoreita yrttejä, esim. persiljaa
Suolaa ja pippuria
Ota kannellinen paistinpannu tai pata. Ruskista kanapalat oliiviöljyssä,
lisää sipulit ja kuullota ne. Lisää kesäkurpitsat ja sekoittele kunnes ne pehmenevät
hieman ja saavat väriä. Lisää rosmariini, valkoviini ja kanaliemikuutio
kiehauta sekoittaen. Anna muhia hetki kannen alla. Lisää kiehuvaa vettä ja
riisi. Anna kiehua kannen alla kunnes riisi on kypsää. Sekoittele ja lisää
vettä tarvittaessa. Lopuksi sekoita mukaan pinaatti tai lehtikaali sekä yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna vielä vetäytyä
hetki kannen alla. Tarjoile.
Comments