Mungpapuja ja pinaattia


Cassandralla on viime aikoina ollut sen verran työkiireitä, että ruoanlaitto on koostunut lähinnä vanhojen reseptien toisinnoista. Tänään suunnittelin sen verran etukäteen, että laitoin aamulla mungpavut veteen odottamaan iltaa. Kotiin tultuani sitten kokosin kotona olevista aineksista seuraavanlaisen täyteläisen ja pehmeänmakuisen papumuhennoksen, joka sopii täysjyväriisin kera talvisiin arki-iltoihin. Ruoka tekeytyy lähes itsekseen muiden kotiaskareiden lomassa. Mausteita on jälleen käytetty maltillisesti, mutta mikään ei estä lisäämästä chilin määrää. Sitruunamehun ja muutaman chiliviipaleen lisääminen valmiiseen annokseen tuo siihen mukavan lisän. Reseptistä tulee 5 - 6 annosta mungpapujen määrästä riippuen.

1 rkl neitsytkookosöljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala inkivääriä hienonnettuna
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl chiliä tai maun mukaan
1 tl kurkumaa
10 kirsikkatomaattia viipaleina
n. 3 - 4  dl mungpapuja liotettuna 8 - 12 tuntia
n. 4 dl kiehuvaa vettä
150 g pakastepinaattia
(tai 3 isoa kourallista tuoretta, huuhdeltua ja hienonnettua pinaattia)
n. 1 dl kookosmaitoa
1/2 sitruunan mehu
Suolaa maun mukaan
Koristeeksi esim. tuoretta korianteria ja chiliä

Kuullota sipulit ja inkivääri öljyssä. Kääntele mukaan mausteet ja sekoita hetki. Lisää tomaatit ja anna pehmetä muutaman minuutin ajan. Lisää mukaan huuhdellut mungpavut ja sekoita hetki. Kaada kattilaan kiehuvaa vettä. Nyt voit laittaa myös täysjyväriisin kiehumaan omaan kattilaansa. Anna mungpapujen hautua lempeällä lämmöllä kannen alla n. 30 - 40 min tai kunnes pehmeitä.  Sekoita välillä varmistaen ettei vesi haihdu liikaa.  Lisää mukaan pakastepinaatti ja anna kiehua hetki, kunnes se on sulanut. Kaada tämän jälkeen sekaan kookosmaito ja sitruunamehua. Lisää suolaa maun mukaan. Tarjoile sitruunaviipaleen kera.


Mung beans with spinach

Cassandra has been rather busy recently so there has not been new creations in the kitchen. In a sudden and currently somewhat unusual bout of energy, I put together this delightfully comforting and rich dish with mung beans and spinach. Making this dish does require some planning as you need to soak the beans at for least 8 hours and rinse them well before use. This recipe is enough for about 5 - 6 persons and works well with whole grain rice. The amount of spices in this version is very moderate, feel free to add more.

For this dish, add 1 tbsp virgin coconut oil, 1 chopped onion, 3 chopped garlic gloves and a piece of chopped ginger onto a pan and stir until the onions are soft. Then add 1 tsp ground coriander, half a tsp chili powder and 1 tps tumeric and fry a little. Add 10 sliced cherry tomatoes and allow to cook until soft. Mix in about 4 decilitres of mung beans and about 4 decilitres of boiling water. At this point, you can start cooking your whole grain rice in another pot. Allow the beans to cook on low heat under a lid for 30 - 40 minutes until soft, stirring occasionally. Add some water if needed. When the beans are done, add 150 grams frozen (or a few handfuls of fresh) spinach and cook for a few minutes. Stir in about 1 decilitres of coconut milk and juice of half a lemon. The consistency is soft and creamy. Add salt to taste and garnish with a lemon wedge and slices of fresh chili and coriander if desired.

Comments

Popular Posts