Lihapullat kookoskermassa


Olin taas vähällä tehdä sitä tavanomaista toiveruokaa eli lihapullia tomaattikastikkeessa, mutta pikku tuumailun jälkeen lautaselle ilmestyikin vähän toisennäköinen annos. Jauhelihaksi käytetään hyvää luomunaudan jauhelihaa tai kananpojan jauhelihaa, jota ei taida kaupasta luomuna saada. Pikkuneidin alkuepäilysten haihduttua tarjoilin näitä mausteisia lihapullia riisi-quinoasekoituksen kera ja hyvin tuntui maistuvan. Jogurtti tuo lihapulliin miellyttävää pehmeyttä ja pyöristää mausteiden aromit. Kuvassa on kastikkeen alla kananpojan jauhelihasta tehdyt lihapullat.

1 dl maustamatonta luomujogurttia
1/2 dl gluteenitonta tai tavallista korppujauhoa
1 luomukananmuna
1/2 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl curryjauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl kurkumajauhetta
mustapippuria
400 g luomujauhelihaa
öljyä paistamiseen

Kastike
1 - 2 tetrapakkausta kookosmaitoa riippuen siitä, miten paljon kastiketta haluat
lusikallinen currytahnaa, Tom Yam -tahnaa tms.
ripaus kurkumaa
korianteria tai persiljaa koristeeksi
1 tl peruna- tai maissijauhoja sekoitettuna tilkkaseen vettä
suolaa maun mukaan

Sekoita jogurtti ja kaikki muut ainekset paitsi jauheliha kulhossa ja anna tekeytyä hetki. (Jos haluat, kuullota toki sipuli ja mausteet paistinpannulla ennen seokseen lisäämistä. Itse en tätä vaihetta vaivaudu tekemään.) Sekoita seokseen jauheliha, pyörittele palloiksi ja ruskista lihapullat kypsiksi paistinpannulla tai uunissa (225 C 15-20 minuuttia).

Kastikkeen voit tehdä suoraan paistinpannulle lihapullien kanssa sekoittamalla ainekset yhteen ja lämmittämällä kastike lihapullineen varovasti sekoittaen. Älä anna kiehua, muuten kookosmaito juoksettuu. Jos valmistit lihapullat uunissa, voit sekoittaa kookoskermakastikkeen ainekset erikseen kattilassa ja lisätä kypsät lihapullat mukaan kun kastike on lämmennyt.


Comments

Popular Posts