Juustosarvet


Nämä retrohenkiset, mutta kaupan croissantit mainiosti korvaavat juustosarvet maistuvat parhaiten uunituoreina. Eksoottisen lisän täytteeseen tuo za'atar, jota ostin mukaan taannoiselta Dubain reissultani. Siellä ihastuin manakeesh bi za'taar -leipään, jossa za'ataria on runsaasti levitetty litteän leivän päälle oliiviöljyn kera. Nam. Osan sarvista voi myös tehdä lähes valmiiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille ja laittaa jääkaappiin liinalla peitettynä odottamaan paistamista vaikka seuraavana aamuna. Voitelu kannattaa tehdä juuri ennen paistoa.

Jotta inspiraation iskiessä ei tarvitse tehdä perunamuusia näiden sarvien vuoksi, sitä kannattaa pakastaa 2 dl:n annoksiin, jos sitä sattuu joskus jäämään yli.

Taikina:
4 dl luomutäysmaitoa tai esim. mantelimaitoa
2 dl perunamuusia
1 tl suolaa
ripaus kookossokeria
vajaa pussillinen kuivahiivaa
12 - 15 dl luomuvehnäjauhoja
40 g pehmeää voita

Täyte: 3 dl voimakasmakuista juustoraastetta (esim. emmental tai parmesaani) ja halutessasi hieman za'ataria

Lämmitä maito n. 40-asteiseksi, jos käytät kuivahiivaa; tuorehiivalle riittää kädenlämpöinen maito. Sekoita maitoon perunamuusi, suola ja sokeri. Alusta tämän jälkeen nesteeseen vähitellen jauhot, johon kuivahiiva on sekoitettu. Alustuksen loppupuolella voit alustaa mukaan voin ja jättää taikinan kohoamaan n. tunniksi. Taikina saa olla varsin pehmeää.

Muotoile taikinasta 3 taikinapalloa, jotka kaulitaan jauhojen avulla pyöreäksi levyksi (halk. n. 24 cm). Alla olevan kuvan taikina on tummempaa, sillä käytin muita kuin vehnäjauhoja, mutta tulos ei ollut yhtä herkullinen kuin vehnäjauhoista. Leikkaa ympyrä taikinapyörällä samankokoisiksi kolmionmuotoisiksi sektoreiksi (esim. 8 kpl per ympyrä). Rullaa kukin kolmio melko löyhästi rullalle sarven muotoon siten, että keskiosaan tulee hieman juustoraastetta ja za'ataria. Sujauta kolmion kolmion kärki on sarven alle, ettei se lähde aukeamaan paiston aikana. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele kohonneet sarvet maidolla ja paista 15 minuuttia 225 asteessa.



Comments

Popular Posts