Maapähkinävoineliöt


Lempikahvilani Lähellä Deli tarjoilee muun muassa todella herkullisia gluteenittomia maapähkinävoi-suklaaneliöitä, joita on ihan pakko käydä nautiskelemassa silloin tällöin. Tein vähän samantyyppisiä neliöitä tänään töihin vietäväksi ja vaikutti siltä, että ne maistuivat oikein hyvin kollegoille - yhtään ei jäänyt jäljelle. Tämä tavallisia jauhoja käyttävä resepti on saanut inspiraationsa amerikkalaisesta ruokablogista Tastes Better from Scratch, joten mitat on muunnettu melko suurpiirteisesti desilitroiksi. 

Pohja
1,5 dl huoneenlämpöistä voita kuutioina
1,2 dl hienoa sokeria
2,5 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 luomukananmunaa
1,2 dl sileää maapähkinävoita (lisäksi hieman pohjan päälle) 
3/4 rkl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
Vajaa 5 dl kaurahiutaleita

Kuorrutus:
0,5 dl voita
1 rkl raakakaakaojauhetta
1,5 rkl maitoa
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Pieni levy valkosuklaata koristeluun

Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi isossa kulhossa.
Sekoita mukaan kananmunat ja maapähkinävoi.
Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja sekoita voi-sokerivaahtoon tasaiseksi massaksi.
Voitele n. 22x30 cm vuoka ja painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle.
Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia ja anna paistoksen jäähtyä kunnolla.

Sivele ohut kerros maapähkinävoita jäähtyneen pohjan päälle.

Valmista kuorrutus kattilassa eli sekoita aineksia kattilassa pari minuuttia kunnes seos on tasaista ja kiehahtanut. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja valuta sulaneesta suklaasta raitoja vielä pehmeän kuorrutuksen päälle ja vedä viivoja poikittain kuvioiden muodostamiseksi. Leikkaa jäähtynyt levy neliöiksi terävällä veitsellä.


Comments

Popular Posts