Puutarhurin perunasalaatti


Sain ystävältäni ihania perunoita ja yrttejä suoraan maasta, joten päätin tehdä niistä kesäisen perunasalaatin. Tämä ruokaisa salaatti sopii hyvin syötäväksi sellaisenaan, grilliruuan tai kalan kera.

Alla olevien ainesten lisäksi mukaan voi laittaa vaikkapa kapriksia tai esim. tuoreita herneitä, kurkkukuutioita tai paprikaa. Käyttämäni perunat, joista osa oli kauniin liiloja, osoittautuivat melko jauhoisiksi, mutta sen ansiosta perunat imivätkin kaikki kastikkeen maut ihanasti itseensä. Kiinteistä perunoista saa vähän kauniimman salaatin.

Ohje n. neljälle hengelle

Uuden sadon pienehköjä perunoita (3 - 5 kpl syöjää kohden)
Vajaa kourallinen tuoreita, hienonnettuja yrttejä maun mukaan, esim. minttua, timjamia, ruohosipulia, basilikaa tai persiljaa
1/2 - 1 pkt fetajuustoa murennettuna
n. 10 kpl Kalamata-oliiveja puolitettuina
1 tl Dijon-sinappia
loraus hyvää oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua tai punaviinietikkaa
1 tl hienonnettua punaista chiliä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Harjaa perunat puhtaiksi ja huuhtele hyvin.  Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi.
Sekoita tällä välin muut aineet valmiiksi tarjoilukulhossa ja anna maustua jääkaapissa.
Lohko keitetyt perunat suupaloiksi ja sekoita kuumina kastikkeeseen. Lisää mausteita tai oliiviöljyä ja tarjoile heti. Maistuu myös kylmänä.

Comments

Popular Posts