Tonnikalapiirakka



Tämä ruokaisa ja nopeasti valmistuva tonnikalapiirakka maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä. Tarjoile se lämpimänä tai kylmänä salaatin kera. Tein tämän version gluteenittomana Viljatuotteen gluteenittomasta vaaleasta jauhoseoksesta ja siitä tuli todella maukasta.

Pohja:
1 prk kermaviiliä
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai 2,5 dl vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta)
1 kananmuna
(teelusikallinen zata'aria ja ripaus paprikajauhetta)

Täyte:
2 prk tonnikalaa vedessä
1 - 1,5 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
tuoreita ja kuivattuja yrttejä maun mukaan, esim. tilliä, basilikaa ja organoa
puolikas paprika pieneksi kuutioituna
tuoretta punaista chiliä maun mukaan, renkaina tai hienonnettuna
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
hienonnettua kevätsipulia
rouhittua mustapippuria
n. 5 rkl juustoraastetta

Sekoita kulhossa pohjan aineet tasaiseksi massaksi ja painele se jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille (halk. noin 25 cm). Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi, paksuhkoksi massaksi ja levitä se taikinan päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Comments

Popular Posts