Mokkapalat



Mokkapalat, nuo koulumyyjäisten vakioherkut, ovat olleet minulle suhteellisen etäinen käsite, kunnes minusta tuli koululaiseksi kasvaneen tytön äiti. Erästä luokan varainkeräystapahtumaa valmistellessani lähdin kysymään kokeneemmilta hyvää mokkapalareseptiä ja sellaisen sainkin serkultani. Serkku oli puolestaan saanut sen joltain toiselta henkilöltä, joka pienen selvittelyn ja muistilokeroiden kaivamisen tuloksena osoittautui entiseksi lukioaikaiseksi luokkakaverikseni. Kiitos siis serkkuni ja vuosien takaisen koulukaverin, minulla on nyt mitä mainioin mokkapalaresepti käytössäni, ja haluan nyt tallentaa sen tänne että löytyy helposti. Sen verran muutin reseptiä, että käytän tumman kaakaojauheen tilalla raakakaakaojauhetta ja käytössä on luomua aina kuin mahdollista.

Pohja
4 luomumunaa
3 dl luomusokeria
1,5 dl sulatettua luomuvoita (150 g)
2 tl Urtekramin aitoa vaniljasokeria
5 dl luomuvehnäjauhoja
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 dl luomumaitoa

Kuorrutus
4 dl (250 g) tomusokeria
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl (50 g) sulatettua voita
4 rkl vahvaa kahvia

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää seokseen sulatettu voi.
3. Yhdistä kuivat aineet.
4. Lisää muna-sokeri-voivaahtoon vuorotellen maitoa ja kuivien aineiden sekoitusta.
5. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15 - 20 minuuttia uunin keskiosassa.
6. Anna kypsän pohjan jäähtyä haaleaksi leivinliinan alla. Tee kuorrutus ja levitä se haalean pohjan päälle. Ripottele päälle strösseleitä, kookoshiutaleita tai muita koristeita ja leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi.




Comments

Popular Posts