Kantarellirisotto


Syksy ja pimenevät illat! Täyteläinen kantarellirisotto sopii niin hyvin tähän vuodenaikaan joten tässä minun versioni. Risotto on parhaimmillaan heti tarjoiltuna.

5 - 10 dl kantarelleja
30 - 50 g voita
1 keskikokoinen keltasipuli tai 3 shalottisipulia hienonnettuna
1 murskattu valkosipulinkynsi
peukalonkokoinen pala juuriselleriä hienonnettuna
4 rkl oliiviöljyä
n. 4 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl hienonnettua tuoretta timjamia 
n. 1 litra kasvislientä (itse käytän Reformin kasvisliemikuutioita)
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria maun mukaan
1 dl raastettua parmesanjuustoa
Yrttejä maun mukaan, esim. lehtipersiljaa

Huuhtele ja valuta kantarellit. Pilko sienet pieniksi suupaloiksi ja paista voissa. Laita sivuun odottamaan. Keitä kasvisliemi erillisessä kattilassa. Ota laakeapohjainen kattila tai pannu ja kuullota sipuli, valkosipuli ja juuriselleri oliiviöljyssä pienellä lämmöllä. Nosta lämpöä keskilämmölle ja lisää riisi. Sekoita riisiä, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja sekoittele riisiä lempeästi, kunnes neste on haihtunut. Lisää hienonnettu timjami. Nyt voit lähteä lisäämään kiehuvaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisiin. Sekoita kärsivällisesti n. 15 - 20 minuuttia ja lisää nestettä sitä mukaa kun sitä haihtuu. Risotto saa olla löysää. Kun riisi on lähes kypsää (al dente), sekoita mukaan sienet, mausteet ja juustoraaste ja muut yrtit - ja nokare voita jos haluat. Anna levähtää pari minuuttia liedellä kannen alla ennen tarjoilua. 



Comments

Popular Posts