Yhden astian kana-tomaattipasta


Tässä olisi yhdessä astiassa valmistuva "one-pot wonder" -resepti kana-tomaattipastasta. Kaikki vaan samaan astiaan porisemaan ja maukas ruoka on valmista reilussa 30 minuutissa ainakin neljälle nälkäiselle ruokailijalle. Mozzarellaa lisäämällä tästä tulee hurmaavan juustoinen ja mehevä.

2 rkl oliiviöljyä
3 kpl kanan rintafileitä kuutioituna
2 pientä sipulia hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
500 g Pirkka Luomu -tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria myllystä
basilikanlehtiä silputtuna
ripaus kuivattua oreganoa
ripaus chilihiutaleita
(kalamata-oliiveja maun mukaan)
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
(1 pallo mozzarella-juustoa revittynä pieniin osiin)
250 g pastaa

Ruskista kanan rintafileet oliiviöljyssä. Käytä reilun kokoista, kannellista kattilaa tai pataa.
Lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä kanan kanssa. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää tomaattimurska ja pasta. Laske vettä tomaattimurskapakkaukseen ja kaada siitä n. puolet kattilaan. Säästä loput, jos satut vielä tarvitsemaan sitä kastikkeen ohentamiseen.

Anna muhia kannen alla kunnes pasta on kypsää. Sekoita mukaan parmesaanijuusto ja anna vielä hautua muutama minuutti kannen alla. Lisää halutessasi oliivit ja mozzarella ja anna juuston sulaa kannen alla. Sekoita, lisää tuore basilika tai persilja ja tarkista maku. Tarjoile heti.

Comments

Popular Posts