Ajvarilla höystetty linssikeitto ja munakoisot uunissa


Punaiset linssit ovat meillä lähes viikoittain ruokalistalla, mutta kaipasin tällä kertaa niitä jotenkin eri muodossa. Viime viikolla tein Meri-Tuuli Väntsin blogin innoittamana munakoisoveneitä uunissa (resepti ja kuva alla) ja ihastuin välittömästi tähän reseptiin ja siinä käytettävään valmiskastikkeeseen, ajvariin. Kaupan ajvar-relissi sisältää paahdettuja paprikoita ja munakoisoja ja sitä on saatavilla mietona ja tulisena. Tunnettu saksalainen ruokakauppaketju myy tätä tuotetta, jos ei itse jaksa sitä valmistaa (minä en jaksanut). Kokeilinkin nyt lisätä ajvaria linssikeittoon ja siitä tuli mielestäni tosi hyvää ja täyteläistä. Kerman sijaan käytin kookosmaitoa ja koristeena vähän fetaa ja korianteria. Jos et pidä kookosmaidon mausta, voit toki korvata sen muunlaisella kasviskermalla tai aidolla kermalla.

2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2,5 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
5 dl kiehuvaa vettä
1 Reformin kasvisliemikuutio
2 rkl mietoa ajvaria
n. 2 dl kookosmaitoa tai muuta kasviskermaa tai tavallista kermaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
koristeeksi murennettua fetajuustoa, tuoretta korianteria tai basilikaa

Kuullota sipulit ja huuhtele linssit. Lisää linssit kiehuvan veden ja kasvisliemikuution kera kattilaan ja kypsennä linssit keskilämmöllä. Muista tarkkailla veden haihtumista etteivät linssit pala pohjaan.
Lisää kookosmaito, ajvar ja mausteet. Sekoita ja kuumenna mutta älä keitä. Tarjoile valmis keitto koristeltuna fetalla ja yrteillä.

Tässä vielä bonusreseptinä munakoisoveneet ajvarilla Meri-Tuuli Väntsin reseptistä mukailtuna. Halkaise ja viillä munakoisot ristiin terävällä veitsellä. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa.  Paahda munakoisot kypsiksi uunissa 200 asteessa n. 30 - 45 minuuttia ja ota pois uunista. Laita päälle grillivastus ja nosta lämpö 225 asteeseen. Muussaa sisusta haarukalla tahnamaiseksi, lisää pari ruokalusikallista ajvaria, murskattua saksanpähkinää ja murustettua fetajuustoa. Laita vielä pariksi minuutiksi grillivastuksen alle ja tarjoile esim. tuoreella basilikalla tai korianterilla koristeltuna - kuumana tai kylmänä esim. salaatin kera.



Comments

Popular Posts