Kanaa ja riisiä pannussa



Tässä olisi helppoa kesäruokaa yhdessä astiassa vaikka mökille! Näin eilen jonkun reseptin, jossa tehtiin kana ja riisi samassa pannussa mutta en enää löytänyt sitä. Tässäpä oma versioni. Siitä tuli aika hyvää. Minulla oli kanan rintafilettä mutta kanan paistileikkeestä tulee vielä mehevämpää. Siinä toisessa reseptissä lisättiin loppuun crème fraichea mutta ei tämä mun mielestä sellaista tarvitse. Lisää sitä lopuksi jos sellaisesta tykkäät.

Loraus oliiviöljyä tai nokare voita
1 paketti kanan rintafilettä tai paistileikettä rouheasti leikattuna suupaloiksi
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
Pari kesäsipulia viipaloituna isoiksi paloiksi, ota vähän varttakin mukaan (tavallinen keltasipuli käy myös)
Puolikas kesäkurpitsa viipaloituna
1 rosmariinin oksa
1 dl valkoviiniä
1 kanaliemikuutio (luomu)
Pari desiä haluamaasi riisiä (minulla oli basmatia)
Kiehuvaa vettä
Kourallinen tuoretta pinaattia tai lehtikaalia (poista lehtikaalista kova ruoto)
Tuoreita yrttejä, esim. persiljaa
Suolaa ja pippuria

Ota kannellinen paistinpannu tai pata. Ruskista kanapalat oliiviöljyssä, lisää sipulit ja kuullota ne. Lisää kesäkurpitsat ja sekoittele kunnes ne pehmenevät hieman ja saavat väriä. Lisää rosmariini, valkoviini ja kanaliemikuutio kiehauta sekoittaen. Anna muhia hetki kannen alla. Lisää kiehuvaa vettä ja riisi. Anna kiehua kannen alla kunnes riisi on kypsää. Sekoittele ja lisää vettä tarvittaessa. Lopuksi sekoita mukaan pinaatti tai lehtikaali sekä yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna vielä vetäytyä hetki kannen alla. Tarjoile.

Comments

Popular Posts