Intialaiset rullat bataatti-perunatäytteellä


Intialainen ruoka on yksi suosikeistani. Löysin tämän herkullisen reseptin Jamie Oliverin verkkosivuilta. Vaikka ohjeella ei välttämättä ole paljoakaan tekemistä autenttisen dosan kanssa, tämä gramjauhoista itse paistettu rulla aromikkaine täytteineen maistuu minulle vallan mainiosti.
Esillepano ja "lettujen" paisto ohuemmiksi vaatii vielä harjoittelua, mutta maku on kohdillaan. Rullien kanssa voi tarjoilla mintulla höystettyä jogurttia ja chutneya. Maistuu myös kylmänä vaikka eväsretkellä. 

2 puhtaaksi harjattua uuniperunaa  
2 puhtaaksi harjattua bataattia

oliiviöljyä
1 kuivattu punainen chili tai chilihiutaleita hienonnettuna
1 tuore punainen chili
palanen tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1,5 tl mustia sinapinsiemeniä
1 tl kurkumaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria

1 limetti
3 kevätsipulia hienonnettuna
pieni nippu tuoretta korianteria hienonnettuna

Dosataikina

2,8 dl kikhernejauhoja (gram)
2,8 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
2,5  tl mustia sinapinsiemeniä 
Oliiviöljyä
0,4 l vettä


Pistele reikiä perunoihin ja bataatteihin, kääri ne folioon ja kypsennä uunissa 200 C:ssä noin tunnin ajan. Halkaise perunat ja bataatit ja kaiva sisältö lusikalla kulhoon odottamaan.

Laita pannulle tilkka öljyä ja paahda mausteet pannulla sekoitellen kunnes sinapinsiemenet alkavat poksahdella. Sekoita tuoksuva mausteseos bataatti-perunamuhennoksen sekaan leikkuulaudalla veitsen avulla varovasti leikaten karkeaksi muhennokseksi. Lisää sekaan limettimehu, kevätsipuli ja korianteri ja laita sivuun odottamaan.

Tee taikina yhdistämällä kuivat ainekset ja lisäämällä mukaan vesi pienissä erissä vatkaten. Taikinan kuuluu olla löysää. 

Säädä paistinpannu keskilämmölle ja lorauta sille pieni määrä oliiviöljyä. Pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla ja kaada pannulle pieni määrä taikinaa ja kääntele pannua heti siten, että taikina leviää ohuelti pannun pohjalle. Heti kun taikina alkaa kupruilla, levitä letun päälle muutama ruokalusikallinen täytettä ja odota hetki kunnes lettu on rapea reunoilta ja rullaa se löyhäksi rullaksi.

Tarjoile mintulla maustetun jogurtin ja chutneyn kera. 



Indian gram flour rolls with with sweet potato filling

I love Indian cuisine and when I saw this recipe on Jamie Oliver's website, I had to try it and was not disappointed. This is not the authentic Indian dosa you get in India as street food but an easier, quicker version with lovely flavours all the same. Frying these "pancakes" thinner will take some practice but  I am getting there some day. 




Comments

Popular Posts