Bataattia ja cashewpähkinöitä kookosmaidossa


Bataatista on moneksi. Yksi suosikkini on kyllä uunissa tehdyt bataattiranskalaiset itsetehdyn majoneesin kera, kun oikein haluaa herkutella, mutta kyllä siitä muutakin saa aikaan, kuten esimerkiksi bataattikeittoa tai tätä tänä iltana kehittelemääni bataattisoosia. Tämä helppotekoinen ja täyteläinen kastike maistuu parhaiten täysjyväriisin tai kvinoan kera. Kastikkeeseen saa vaihtelua erilaisilla mausteilla, yrteillä ja kasviksilla.


Nappasin tänään kaupasta mukaani Quinori-nimisen luomutuotteen, joka inspiroi minua kehittämään tämän kastikkeen.  Quinori sisältää punaista kvinoaa, täysjyväriisiä, tavallista kvinoaa, kikherneitä ja seesaminsiemeniä. Bataattikastike ja quinori -yhdistelmä toimi mielestäni oikein hyvin ja tästä annoksesta saakin varsin hyvin vatsansa täyteen terveellisiä rasvoja, hivenaineita, vitamiineja ja proteiiniakin.

n. 70 g suolaamattomia cashewpähkinöitä paahdettuna
ruokalusikallinen neitsytkookosöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl curryjauhetta
tuoretta chiliä maun mukaan, voi myös jättää pois
1 sipuli hienonnettuna
1 - 2 valkosipulin kynttä murskattuna
pala tuoretta inkivääri hienonnettuna, voi myös jättää pois
1 iso bataatti kuorittuna ja lohkottuna
2 porkkanaa kuorittuna ja lohkottuna
(Luomukasvisliemikuutio)
kiehuvaa vettä
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
2 rkl maapähkinävoita
1 dl kookosmaitoa
Persiljaa tai korianteria hienonnettuna

Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ja laita sivuun odottamaan.
Sulata kookosöljy kattilassa ja lisää mausteet ja sipulit. Sekoittele hetki, kunnes sipulit ovat hieman ruskistuneet. Lisää bataatti- ja porkkanakuutiot sekä sen verran kiehuvaa vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää halutessasi kasvisliemikuutio ja sekoita. Anna kypsyä kannen alla n. 10 - 15 minuuttia. Sekoita mukaan maapähkinävoi, kookosmaito ja cashewpähkinät ja anna kiehahtaa hetki.
Jos haluat, voit lisätä mukaan vaikkapa hienonnettua korianteria tai persiljaa.

Comments

Popular Posts