Kesäkurpitsa-pinaattipasta


Joskus herkullisimmat reseptit syntyvät vahingossa. Näin kävi tänään.

Suolaamattomia cashewpähkinöitä
Pieni kesäkurpitsa paloiteltuna
Kourallinen babypinaatin lehtiä hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Pieni loraus kermaa
Kourallinen herneenversoja karkeasti hienonnettuna
Kourallinen raastettua parmesaanijuustoa
Ruokalusikallinen pastan keitinvettä
Pastaa

Paahda cashewpähkinät paistinpannulla ilman öljyä ja hienonna veitsellä niiden jäähdyttyä.
Laita pasta (esim. farfalle tms.) kiehumaan.

Hienonna kasvikset ja sekoittele kesäkurpitsakuutioita paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä kunnes kuutiot ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Lisää babypinaatin lehdet, valkosipuli ja kevätsipuli ja sekoittele. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää loraus kermaa sekoittaen. Lisää herneenversot.

Siivilöi valmis pasta ja ota sivuun tilkka keitinvettä.

Kaada pasta paistinpannulle ja sekoittele kasvikset pastan joukkoon. Sekoita mukaan parmesaanijuusto ja kaada pannulle hieman pastan keitinvettä. Sekoita vielä mukaan pähkinät ja tarjoile heti.




Zucchini-spinach pasta

Sometimes the tastiest recipes come out by accident. This is what happened.

Unsalted cashew nuts
Small zuccini cut in small pieces
Baby spinach leaves, roughly chopped
1 garlic garlic clove, crushed
2 spring onions, chopped
salt and black pepper to taste
a dash of olive oil
a dash of cream
a handful of pea sprouts, roughly chopped
a handful of parmesan cheese
a spoonful of the pasta boiling water

Lightly roast the cashew nuts on a dry pan and set aside. Put the pasta in boiling water. When the cashew nuts have cooled off, chop them up roughly. Chop the vegetables and pour a dash of olive oil to the pan. Add the zucchini cubes and fry them in oil until they have some colour. Mix in baby spinach, garlic and spring onions and season with salt and pepper. Add the cream, pea sprouts and mix.

When the pasta is ready, save some cooking liquid before you sieve the pasta. Pour the pasta on the pan and mix it with the vegetables.  Mix in parmesan cheese and a spoonful of pasta boiling water. Add the cashew nuts and serve immediately with some extra cheese sprinkled on top.

Comments

Popular Posts