Ruusukaalit uunissa


Ruusukaalit, kuten monet muutkin kaalit, jakavat mielipiteitä. Itse en ole kovin ihastunut keitettyihin ruusukaaleihin mutta viime aikoina muunlaiset ruusukaalin valmistustavat ovat tulleet muotiin. Ruusukaali on kevyt ja ravintoarvoiltaan hyvä vihannes joten kokeilin ruusukaaleja kanan sisäfileiden ja quinoan lisukkeeksi. Voin sanoa että toimii!

Ruusukaaleja kannat poistettuina ja puolitettuina
1 luomusitruunan kuori raastettuna
2 valkosipulin kynsi viipaloituna
ripaus chilihiutaleita
ripaus suolaa ja pippuria
loraus oliiviöljyä
(parmesaanijuustoraastetta)

Laita kaikki ainekset uuninkestävään vuokaan ja sekoita. Paahda uunissa (220 C) noin 10 minuuttia. Tässä vaiheessa voit  halutessasi lisätä pinnalle muutaman ruokalusikallinen raastettua parmesaanijuustoa ja paahtaa vielä 5 - 10 minuuttia.


Brussels sprouts in oven


Many people, including myself, have strong aversions against brussels sprouts. I got over my fears and prepared this dish to accompany fried chicken filets and quinoa. Not bad!

Brussels sprouts, halved and with the stem cut off'
grated rind of 1 organic lemon
2 garlic cloves, halved
chili flakes according to taste
salt and pepper according to taste
olive oil
optional: parmesan cheese, grated

Mix all ingredients in an oven-proof dish and roast in the oven for about 10 minutes (220 C). If you wish, at this point add some grated parmesan cheese and roast for another 5-10 minutes. Not bad at all.






Comments

Popular Posts