Nopea valkosipuliaioli


Itsetehty majoneesi tai aioli on mitä ihaninta vaikkapa bataattiranskalaisten, kanafileen tai kasvispihvien seuraksi ja vailla kaupan tuotteiden lisäaineita. Netistä löytyy paljon ohjeita - tässäpä yksi sovellus nopeasta ja helposta aiolista. Reseptien annokset ovat usein kovin suuria pienelle porukalle, joten tässä on versio, josta tulee n. 1 dl aiolia. Jos haluat tehdä aiolia isomman annoksen, voit käyttää koko kananmunan ja tuplata muiden ainesten osuuden. Kastike on sen verran täyteläistä, ettei sitä tarvita paljon vaikka sitä tekisikin mieli syödä suoraan lusikalla. Ainesten on ehdottoman tärkeää olla huoneenlämpöisiä!

1 luomukananmunan keltuainen
1 dl rypsiöljyä
1 tl hunajaista dijonsinappia 
puolikas valkosipulinkynsi hienonnettuna
vajaan puolikkaan sitruunan mehu 
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset korkeaan sekoituskulhoon ja surauta sauvasekoittimella siten, että pidät ensin teräosan kulhon pohjalla ja nostat sitä vähitellen korkeammalle. Aineksista muodostuu aiolia muutamassa sekunnissa.

Voin kertoa, että kerran en saanut aiolia onnistumaan millään. Vasta neljännellä kerralla onnistuin kun olin varmistanut että kaikki ainekset olivat olleet tarpeeksi kauan huoneenlämmössä. Luulin myös että sitruuna ei ole välttämätön ainesosa mutta kyllä se vaan taitaa olla. 




Comments

Popular Posts