Vähän parempi kesäkurpitsakeitto
Tämän keiton ohjeen löysin alun perin maku.fi-sivustolta, mutta koska kotona ei ollut ohjeen vaatimaa sherryä, kokeilin Noilly Pratia, joka toimii loistavasti risotoissa valkoviinin sijaan. Toimi myös tässä keitossa. Tämä keitto ei ole mikään laihduttajan keitto, mutta sitäkin herkullisempi.
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
25 g voita
(valinnainen: 1 rkl spelttijauhoja)
n. 4 dl kasvislientä (käytin yhden Erntesegenin kasviliemikuution liemen tekoon)
1 isohko kesäkurpitsa paloiteltuna
1 dl ruokakermaa tai 2 rkl Creme Fraichea
vajaan desin loraus Noilly Pratia
hyppysellinen ruokosokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan
Kuullota sipulit voissa kattilassa ja lisää halutessasi spelttijauhot. Lisää ja kääntele kesäkurpitsakuutiot kevyesti kattilassa ja kaada kattilaan lämmintä kasvislientä sen verran, että kesäkurpitsat peittyvät. Anna kesäkurpitsakuutioiden kypsyä pehmeiksi ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
Sekoita mukaan kerma tai Creme Fraiche ja Noilly Prat ja anna keiton kiehahtaa. Lisää sokeri, suola ja pippuri maun mukaan. Voit koristella keiton esim. hienonnetulla basilikalla tai tillillä.
Zucchini soup with a twist
I found the recipe for this soup from a Finnish website but as I had no sherry nor white wine at home at the time, I tried out Noilly Prat, which I like to use in risottos. Noilly Prat worked out quite nicely for the soup as well. This is not a soup to those who want to watch their figure but surely beats your basic regular zucchini (or courgette) soup hands down.
For the soup, use 1 chopped onion, 1 crushed glove of garlic, 1 tbsp wheat or spelt flour (optional), about 4 decilitres of vegetable broth of your choice (I prefer organic without MSG nor yeast extract), 1 large zucchini diced up, 1 decilitre of cream or 2 tbsp creme fraiche, a good splash (less than 1 decilitre) of Noilly Prat, a pinch of non-white sugar, e.g. coconut sugar, salt and pepper to taste.
Sweat the onions in a pot and if desired, throw in the flour and stir. Add the zucchini cubes, mix them around a little and pour in the warm broth so that the vegetables are just covered. Allow the vegetable to cook until soft and puree the soup. Add the cream or creme fraiche, Noilly Prat and allow to cook for a couple of minutes. Add sugar, salt and pepper to taste. Garnish with chopped up basil or dill.
Comments