Bataatti-kukkakaalikeitto
Jossain vaiheessa söin kyllästymiseen asti inkiväärillä höystettyä bataatti-kookosmaitokeittoa, enkä vähään aikaan pystynyt koskemaankaan bataattikeittoihin. Koska bataatti on kuitenkin ravintoarvoiltaan loistava ruoka-aine, yritin miettiä uutta tapaa tehdä siitä keittoa, ja kokeilin sitä kukkakaalin kanssa. Yllätyksekseni yhdistelmä toimii, ja nyt tämä keitto on tullut ruokalistallemme ainakin toistaiseksi.
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
tuore, pieni rosmariininoksa
1 rkl neitsytkookosöljyä
1 pieni kukkakaali lohkoina
Puolikas keskikokoinen bataatti kuorittuna ja lohkottuna
1 kasvisliemikuutio (suosittelen esim. Erntesegenin luomukuutioita, jos niitä satut löytämään)
kiehuvaa vettä
3 rkl Koskenlaskija-sulatejuustoa tai loraus kermaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Laita kattilaan kookosöljy ja kuullota pienellä lämmöllä sipulit ja rosmariininoksa. Lisää kattilaan bataattilohkot ja kaada päälle kiehuvaa vettä siten, että ne juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio ja anna keiton kiehua kannen alla hetki ja lisää sitten hieman vettä ja kukkakaalilohkot. Ongi tässä vaiheessa rosmariininoksa pois keitosta. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää mukaan sulatejuusto ja sekoita pienemmällä lämmöllä, kunnes sulatejuusto on sulanut kokonaan. Tarkista maku, keiton paksuus ja lisää suola, pippuri ja tarvittaessa hieman lisää nestettä (vettä tai kermaa).
Sweet potato and cauliflower soup
At some point in my life I overdosed on sweet potato soup with coconut milk and ginger and got really sick of it. However, as sweet potato is so good for you, I tried out mixing it with cauliflower and liked it. For about four portions, you need 1 finely chopped onion, 1 crushed garlic glove, a fresh sprig of rosemary, 1 tbsp virgin coconut oil, 1 small cauliflower broken in segments, 1 vegetable stock cube (I prefer organic ones) and boiled water or ready-made vegetable stock, 3 tbsp Philadelphia cheese or some cream (for the lack of Finnish cheese which is a bit different), salt and pepper to taste.
Sweat the onions in oil, adding in the rosemary sprig. Add the sweet potato and pour over the boiling vegetable stock / water & vegetable stock cube so that the sweet potatoes are just barely covered. Let them cook for a few minutes and then add the cauliflower and a little bit water. You can now fish out the rosemary. Cook until the veggies are just soft and puree the soup. Stir in the cheese and cook on lowered heat until the cheese has melted. Check the taste and thickness and add salt, pepper and some liquid if needed (water, stock or cream).
Comments