Sahramirisotto


Jos joku ei ole vielä huomannut, niin risotto on minun pikaruokaani tai lohturuokaani, kun haluan jotain hyvää ja aika nopeasti. Tämäkin annos taisi syntyä jonkin jokaperjantaisen "mitä tänään syödään?" -mietinnän tuloksena ruokakaupan tiskillä, jolloin nappasin mukaani tuoreita ahvenfileitä ja päätin sitten kotona tehdä risottoa sen kanssa. Tulos oli varsin maukas!

1 rkl oliiviöljyä
1 - 2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
(pala juuriselleriä hienonnettuna)
n. 3,5 dl risottoriisiä
loraus Noilly Pratia tai kuivaa valkoviiniä
n. 1 litra kasvislientä (mieluiten luomukasvisliemikuutioista) johon olet lisännyt hyppysellisen sahramia
n. 1 dl raastettua parmesanjuustoa
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Sulata öljy ja puolet voista. Hauduta sipuli (ja juuriselleri) pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja sekoita. Lisää hieman lämpöä ja sekoita mukaan riisi ja sekoita kuultavaksi. Lisää mukaan loraus Noilly Pratia ja sekoittele, kunne se on imeytynyt riisiin. Pienennä lämpöä ja lisää lämmintä sahrami-kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja sekoita riisiä, kunnes neste on imeytynyt ja lisää nestettä silloin tällöin sekoitellen kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää juusto, suola, pippuri ja loput voista ja sekoita. Anna seistä kannen alla lämpimällä liedellä hetki ja tarjoile vaikkapa voissa paistettujen ahvenfileiden ja parilapannulla tai grillissä paahdetun kesäkurpitsan kera.

Saffron risotto

In case someone has not yet noticed, risotto is my comfort food and this time I chose to cook it with saffron. I used 1 tbs olive oil, 1 - 2 tbs butter, 1 chopped onion, 1 chopped garlic glove, (a piece of chopped celery root), 3 decilitres risotto rice, a splash of Noilly Prat or dry white wine, about 1 litre vegetable broth with a pinch of saffron added, about 1 decilitre grated parmesan cheese, salt and pepper to taste. Heat the oil and half of the butter in a pan. Fry the onion on low heat until soft. Add garlic and stir. Bring the heat up a little and stir in the rice until almost translucent. Pour in Noilly Prat and stir until absorbed. Lower the heat and gradually add the saffron-vegetable broth, constantly stirring. Continue adding the broth after the previous ladle has been absorbed. When the rice is just about cooked, add the grated cheese, salt, pepper and the rest of the butter. Stir and allow to sit for a minute under a lid. Serve immediately with fish or whatever you desire. A glass of wine will do nicely as well!   

Comments

Popular Posts