Spelttikorvapuustit




Rakastan korvapuusteja mutta en ankarasta harjoittelusta huolimatta onnistu tekemään niistä kovin kauniita. Viime vuosina olen käyttänyt spelttijauhoja leivonnassa, jolloin pullat on jotekin helpompia saada pysymään kasassa. Tässä ohje jossa on myös käytetty mantelimaitoa ja kookossokeria tavallisten ainesten tilalla. Pullista ei tule niin valkoisia mutta mielestäni ne ovat kyllä oikein maukkaita ja pehmeitä.

1/2 litraa mantelimaitoa tai luomukevytmaitoa
1 -2 tl himalajansuolaa
3 tl kardemummaa
1 luomumuna
vajaa 2 dl kookossokeria tai ruokosokeria
n. 5 dl luomuvehnäjauhoja
pussillinen kuivahiivaa
8 - 10 dl puolikarkeita spelttijauhoja
150 g luomuvoita

Täyte:
Ceyloninkanelia, kookossokeria ja voita täytteeseen
Vaihtoehtoinen täyte: limettitahna (lime curd) ja kookoshiutaleet tai mantelijauhe (tällöin pullat on hyvä laittaa muffinsivuokiin)

Vatkattua kananmunaa voiteluun ja raesokeria koristeeksi

Lämmitä mantelimaito (tai maito) kädenlämpöiseksi. Vatkaa maidon sekaan kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja vatkaa jauhot vähitellen mantelimaitoseokseen. Ala lisätä spelttijauhoja vähitellen taikinaan. Jauhomäärän lisääntyessä homma sujuu parhaiten kädellä vaivaten. Vaivauksen loppuvaiheessa lisää sulatettu voi. Vaivaa hetki kunnes taikina irtoaa käsistä - lisää tarvittaessa jauhoja.

Anna taikinan kohota esim. mikrossa pyyhkeen alla kaksinkertaiseksi (1 - 3 tuntia).

Kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla alustalla levyksi ja levitä sille voita, kookossokeria ja kanelia tasaiseksi massaksi maun mukaan. Mitä enemmän täytettä, sen rasvaisempi ja maistuvampi pulla. Kääri rullalle, leikkaa ja asettele pellille. Voit kohottaa vielä hetken pyyhkeen alla ennen voitelua ja koristelua raesokerilla. Paista 225 asteessa 8 - 12 minuuttia kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Tässä näppärä Valion video korvapuustien leivonnasta! Taidan itsekin ottaa tästä opikseni ja painan korvapuustin vielä voimallisemmin pöytää vasten muotoiluvaiheessa.


Comments

Popular Posts