Kikherne-pastakeitto


Tämä Jamie Oliverin Jamie's Italy-kirjan "Pasta e ceci" -nimellä kulkeva keitto on yksi perheemme kestosuosikeista. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään kikherneitä säilykepurkista, mutta minulla oli tällä kertaa aikaa liottaa ja keittää kikherneet itse. Tästä on se etu, että sain kikherneeni luomuna.

1 (puna)sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 varsisellerin varsi hienonnettuna
rosmariinin oksa, lehdet hienonnettuna
loraus oliiviöljyä
250 g kuivattuja kikherneitä tai 2 prk säilykkeenä
n. 1/2 l kiehuvaa vettä & kanaliemikuutio (tai luomukasvisliemikuutio)
1 dl pienikokoista pastaa
suolaa ja jauhettua mustapippuria maun mukaan
koristeeksi basilikan tai persiljan lehtiä hienonnettuna

Jos käytät kuivattuja kikherneitä, liota niitä vedessä 12 tuntia. Heitä liotusvesi pois, huuhtele kikherneet ja keitä ainakin 2 tuntia tai kunnes ne ovat pehmeitä.

Hauduta sipulit, selleri ja rosmariini pienellä lämmöllä oliiviöljyssä 15-20 minuuttia.
Lisää tämän jälkeen kikherneet ja kanaliemi. Anna kiehua n. 30 minuuttia lempeällä lämmöllä, jonka jälkeen voit ottaa 1/3 kikherneistä sivuun. Soseuta kattilassa oleva keitto sileäksi sauvasekoittimella ja lisää kokonaiset kikherneet, pasta, suola ja pippuri. Anna kiehua pienellä lämmöllä, kunnes pasta ja kikherneet ovat kypsyneet. Tarjoile tuoreiden yrttien ja esim. kattilaleivän kera.

Pasta soup with chickpeas

This recipe (Pasta e ceci) can be found in Jamie Oliver's fantastic cook book "Jamie's Italy". It is our family's all-time favourite and works perfectly with crockpot bread. Instead of canned chickpeas, I soaked 250 g dried, organic chickpeas for 12 hours, rinsed the chickpeas and cooked them for two hours before using them for this lovely, thick soup. Bliss!



Comments

Popular Posts