Feta-pinaattipiirakka



Tässä klassikko arkeen ja juhlaan. Alkuperäinen ohje on Hesarin sivuilta, mutta olen muokannut sitä hieman. Valkosipulin murskatut kynnet tekevät tästä erityisen maukkaan. Tällä kertaa piirakka paistui hieman epätasaisesti, mutta sen voi estää vaikka kääntämällä piirakkaa paiston loppuvaiheessa tai peittämällä sen foliolla.

Pohja:
100 g voita (raastettuna tai pieninä kuutioina)
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
Vajaa rasia babypinaatin lehtiä huuhdeltuna ja suikaloituna (tai pieni pussi sulatettua pakastepinaattia)
100 g fetajuustoa kuutioina
2 dl juustoraastetta (esim. emmental) tai vajaa rasia raejuustoa
3 kananmunaa
1,5 dl kermamaitoa
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Nypi voi jauhojen sekaan, lisää loput ainekset ja sekoita. Levitä taikina jauhojen avulla voidellun piirasvuoan reunoille ja pohjalle. Sekoita täytteen ainekset samassa vuoassa jossa teit taikinan ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 30 minuuttia 200 asteessa.


Quiche with spinach and feta

This is a popular all-time classic and a few crushed garlic cloves give it a lovely flavour.
For the crust, I used 100 g shaved butter, 1,5 decilitres wheat flour, 0,5 decilitres rye flour, a pinch of salt and 3 tbsp cold water. Mix the flour and salt with butter by hand, sort of pinching them into an even consistency, then adding the cold water. Spread the crust onto a buttered quiche form's bottom and sides using some flour. The filling consists of a box of rinsed and chopped baby spinach, 100 grams of cubed feta cheese, 2 decilitres of grated cheese (e.g. emmentaler) or cottage cheese, 3 beaten eggs, 1,5 decilitres of cream&milk, 1-2 crushed garlic cloves and a pinch of salt & black pepper to taste. Mix the filling in the same bowl used for the crust and pour into the quiche form. Bake 30-35 minutes in 200 C.

Comments

Popular Posts