Talvi saa tulla

Syyskuu/September 2014
   

Marraskuu/November 2014

Poiketaanpa hetkeksi Cassandran takapihalle, jossa on käynyt viime viikkojen aikana aikamoinen myllerrys. Pitkäaikainen haaveeni laajentaa terassia ja selkeyttää pihaa tuli toteen tänään, kun viimeisetkin terassilaudat sahattiin oikeaan mittaan. Vielä on laudat ruuvattava paikoilleen, mutta voiton puolella ollaan.

Pihatyöt aloitettiin syys-lokakuun vaihteessa harventamalla alapihan puustoa ja käyttökelvotonta, epäsiistin näköistä ryteikköä naapurien ystävällisellä avustuksella. Puutarhuritiimi aloitti oman urakkansa siirtämällä yhden ison kirsikan ja marjaomenapensaikon uuteen paikkaan. Kiinnostavaa nähdä, kuinka ne lähtevät kasvamaan uusilla sijoillaan. Maansiirtotöiden jälkeen tehtiin terassilaajennuksen pohjat, terassirakenteet, tuotiin maata ja Brabant-tuijapensasaita paikoilleen. Ovathan nuo tuijat vähän raihnaisen näköisiä, mutta syksyllä ne olivat myös huomattavasti edullisempia ja varmaan siitä tuuhettuvat. Parina viime viikonloppuna on talkoovoimin sahattu terassilautoja paikoilleen sateessa ja rännässä. Koska terassista tulee aikanaan kelonharmaa, terassia on nyt siedettävä vuoden päivät kahdessa sävyssä, mutta eipä tuo suuri ongelma ole. 

Istutusaltaat muotoiltiin osittain tontilta löytyneistä kivistä, mutta tässä vaiheessa vuotta ajattelin jättää  muut istutukset kevääseen. Sen vuoksi istutimme pikkuneidin kanssa tänään muutamia kukkasipuleita pehmeään multaan, jotta meillä tai rusakoilla on jotain, mitä odottaa keväällä. Siirtonurmen sijaan maahan kylvettiin nurmikonsiementä, joten hieman tummiltahan nuo kuvat nyt näyttävät. Sitä hauskempaa on sitten nähdä, miten nurmi keväällä kasvaa.

Nyt saa sitten talvi tulla, ja lumi voi mielihyvin peittää nuo tummat multapellot. Ensi kesänä pääsemme nauttimaan ihanan tilavasta terassista ja ilmavasta pihasta, jossa toivon mukaan kukkivat kirsikkapuut ja muut ihanat kasvit. Puutarhakalusteiden ja istutusten suunnitteluun on aikaa koko pitkä, pimeä talvi. 

Until next spring 

Today our four-week long project came almost to an end, when the last patio materials were cut to length. The patio material still needs to be screwed in place, but my dream to enlarge my patio and clear out a jungle-like and impractical backyard garden into something more manageable is quite a few steps closer to becoming reality. As it was getting too late to plant the plants in place, we planted some flower bulbs to wait for the spring, which is a whopping five months away. This gives me plenty of time make plans for the garden furniture and plants. 


Comments

Anonymous said…
Nice work :) Im a big fan of your creativeness and design :)

Popular Posts