Cassandran kodin yläkerrassa: uutta ja vanhaa



Yläkerrastamme löytyy kylpyhuoneen ja ns. arkiolohuoneen lisäksi kaksi makuuhuonetta. Pienempi kuuluu perheen eskarilaiselle ja isompi minulle. Portaista tullaan pitkulaiseen arkiolohuoneeseen, joka on sisustuksellisesti aika haastava tila.  Tilaa voi käyttää esim. kirjastona, työtilana, tv:n katselutilana tai vieraiden yöpymispaikkana. Minä olen sijoittanut tähän tilaan divaaniksi muokatun Pedron On-vuodesohvan, josta saa kahden hengen tilavan vuoteen. Sohva toimii ihan hyvin tähän tarkoitukseen lyhytaikaisena vierasvuoteena. Yksityisyyttä ei vieraillamme oikeastaan ole, vaikka isäntäväki vetäytyykin yön ajaksi omiin tiloihinsa ovien taakse, mutta sopu sijaa antaa. Sohvan yläpuolella on itsetehty taulu, joka päätyi paikalleen puolivahingossa, kun paljas valkea seinä alkoi näyttää...no, paljaalta. Ehkä siihen tulee joskus jotain harkitumpaa, mutta taulu on mukava muisto tyttäreni "taidesessiosta".

Buddhan pää ja silkkimatot ovat peruja Kiinan-matkoiltani. En ole raaskinut luopua niistä, vaikka kaipaisin ehkä jotain modernia niiden tilalle. Ruokailutilan katosta, joka on ehkä noin 6 - 7 m:n korkeudella, roikkuu "köyhän tytön artisokkalamppu" eli Normann Copenhagenin Norm 69 -lampunvarjostin. Se sopii mielestäni hyvin paikkaansa ja antaa kauniin epäsuoran valon. Tyttäreni huoneessa on uutta ja kierrätettyä tavaraa. Lattian Designers Guildin matto ja uudelleen valkolakattu sänky on saatu ystävältä ja seinän tarrat hankittu lastenhuone.fi:stä. Grand Desiginin pehmeä päiväpeite ja tyyny lähtivät mukaan Cobellosta. Minun makuuhuoneeni oliivinvihreä puolipäiväpeite on myös samasta paikasta. Cobellosta löytyy usein kaikkea ihanaa ja kaunista. Riviera Maison on usein liian rustiikkinen makuuni, mutta muita Cobellosta löytyviä merkkejä kuten House Doctor ja Herstal on tullut hankittua kotiin.

Muutama viikko sitten poikkesimme Linnanmäellä käydessämme myös herttaiseen kivijalkamyymälään nimeltä Cilla's. Cillasista löytyy kaikenlaista ihanaa luomutuotetta mm. sisustuksesta ja puhdistusaineista kosmetiikkaan. Olin jo Cilla'sin blogista ihaillut The Organic Companyn Jacquard-peitettä ja pääsin hypistelemään sitä nyt paikan päällä.  Sitä löytyy useammassa värissä (sininen ja muistaakseni vanha roosa) - meille päätyi hiekanvärinen versio. Ensin peitin peitteellä yläkerran sohvaa suojaamaan kangasta kissojen kynsiltä, mutta se oli huono idea. Kissat saivat irrotettua siitä naskaleillaan muutaman silmukan heti kättelyssä joten peite siirrettiin nopeasti makuuhuoneeseen. Tällä hetkellä peite on sänkyni päällä pituussuunnassa, ei siis poikittain kuten kuvassa.

Sänkyni suorastaan huutaa sängynpäätyä tai jotain muuta täytettä tyhjälle päätyseinälle, mutta vielä en ole ratkaissut, mitä siihen tulee. Olen hieman haaveillut hiekanvärisen seinän maalaamisesta vaikka harmaalla kalkkimaalilla, mutta se tarkoittaisi kaikkien muiden tekstiilien vaihtamista kokonaan uusiksi, joten tämän vuoksi en ole vielä halunnut investoida sängynpäätyyn. Toisaalta näin Ikeassa vaalean pellavan värisen sängynpäädyn. Se ei olisi iso investointi ja kankaan voisi halutessaan vaikka vaihtaa. Yrityksistäni huolimatta mitkään harmaan tai hiekan sävyt eivät näytä yhdessä hyviltä, joten lievitän harmaan värin tarvettani käyttämällä harmaita vuodevaatteita.

Upstairs at Cassandra's: old and new 

The furniture upstairs is mostly old, with some acquired from a friend of on trips to China years ago. I dream of painting my bedroom walls grey as well but have not yet done that as it would require changing all the fabrics too. For the moment, I just have grey bedlinen which wont't clash with the sand colour during the day time. My latest purchase to match the sand coloured wall, a Jacquard throw by The Organic Company, has found its way on my bed. 

Comments

Tanja said…
Minusta nuo itämaiset matot ovat ihania - älä ihmeessä vaihda niitä! Ottaisin meillekin tuon tyyppisiä, mutta miehen kanssa makumme eroaa tässä asiassa.
Cassandra said…
Kiva kuulla, että joku muukin niistä tykkää :-), onneksi ne ovat niin pienikokoisia ja monivärisiä, että niiden paikkaa voi helposti vaihdella. Kyllä ne varmasti seuraavat mukanani vielä pitkään.
Anonymous said…
Kaikki tavarat ovat niin kauniita ja sopivat paikoilleen niin hyvin etten vaihtaisi kyllä mitään. Tuo kattolamppu on unelma!
-Nina

Popular Posts