Sisustusteemainen lounas Kauniaisissa


Poikkesin tänään lounaalla Kauniaisissa tapaamassa ystävääni. Siinä samalla kävin kurkistamassa viehättävän sisustus- ja lifestyleliikkeen Halin (Harmony Living) uutta toimitilaa, joka on avattu jokunen päivä sitten Kauniaisten toriaukion äärelle katutasoon. Aikaisempikin paikka joogastudion naapurissa oli kauniisti tehty, mutta tämä uusi tila tuo Halin kauniit tavarat vielä paremmin esille, ja nyt löytyy myös mukavat tilat fiilistellä ja sovitella vaikka Mosmoshin housuja ja muita rentoja vaatteita esim. Stylesnobilta. Halissa on seesteisiä, maanläheisiä sisustustuotteita juuri minun makuuni: värimaailmasta löytyy esim. hiekkaa, harmaata ja valkoista. Marokkolaishenkiset metallitarjottimet/pöytätasot ja hyvä valikoima tuikkulyhtyjä sopisivat myös kotiini koska vain. Esillä olevat Edbladin korut viehättävät myös selkeydellään.

Day Birger et Mikkelsen -merkiltä löytyy myös monenlaista tavaraa kotiin ja vaikka joogasalille. Haliin oli tullut Facebook-päivityksen mukaan tyylikkään näköisiä mustia joogamattokasseja, mutta ne oli jo myyty loppuun ennen kuin ehdin niitä ihastella. Varmaankin niitä tulee pian lisää, kun noin suosittuja olivat. Hali päivittää Facebook-sivujaan ahkerasti aina, kun jotain uutta tulee, joten niistä kannattaa tykätä.


Tällä kertaa nappasin mukaani uuden putkilon Marvis-hammastahnaa edellisen tilalle. Näiden hammastahnojen maku on aidosti raikas eivätkä kaikki maut sisällä fluoria. Oma suosikkini on Strong Mint, nyt on kokeilussa mintun ja jasmiinin yhdistelmä. Tänne täytyy tulla pian uudelleen hypistelemään oikein ajan kanssa.


Halista harppasin pari askelta lounaalle Lähellä Deliin, joka on kahviloiden helmi ihan mistä tahansa näkövinkkelistä katsottuna. Lähellä Deli on erityisen mieleinen minulle siksi, että kahvilan mukavat omistajat Pia ja Päivi tarjoilevat toinen toistaan herkullisempia lounaita ja suurelta osin paikan päällä tehtyjä leivonnaisia luomu- ja lähiruuan periaatteita seuraten. Myynnissä on myös mainio valikoima tuoretta leipää sekä luomutuotteita kotiin vietäväksi. Tänään söin oikein maistuvan kasviscurryn, ja jälkiruuaksi valitsin palasen raakaruokakakkua, jossa maistui ihanasti mustikka, mustaherukka ja kookoshiutaleet. Kannattaisi varmaan itsekin joskus kokeilla raakaleivontaa.

Kahvilassa on kodikas ja lämmin tunnelma ja lounaat ovat suosittuja, mutta paikka yleensä löytyy, sillä täällä ei istuta tuppisuina jokainen omassa pöydässään. Lähellä Delin lounaslista löytyy verkkosivuilta ja Facebook-sivuilta. Vinkki: Kun seuraavan kerran listalla näkyy haukipullia intialaisessa kastikkeessa, kannattaa mennä kokeilemaan!

Gems of Kauniainen: Hali (Harmony Living) and Lähellä Deli

Today I met up with a friend in Kauniainen and also popped in to see what a lovely interior design and lifestyle shop, Hali, looks like in its new premises. I was not disappointed - the new shop continues to bring out the beauty of all the lovely things on offer with harmonious color schemes of sandy shades of brown, grey and white. There are so many lovely things I could have taken home with me: Moroccan style trays/tabletops, tea candle holders, Edblad costume jewellery (even though I already have one), Mosmosh khakis....the list is endless. The FB pages are regularly updated on the latest arrivals (some which sell very quickly). 

Just a few steps across Hali, there is another charming nook of Kauniainen, Lähellä Deli. This café is owned by two lovely ladies, Pia and Päivi. Lähellä Deli offers tasty lunches, amazing Finnish style cinnamon buns, breaadrolls, bread and other good stuff. What's best about it is that the ingredients are fresh, organic and locally produced wherever possible and the majority of the delicacies are made on spot. The café also has a nice selection of organic products to take home with. Today I had a very tasty veggie curry followed by a piece of raw food berry pie. I just loved the genuine flavors of blueberry, blackcurrant and desiccated coconut. I should really try out doing some on my own too! Lähellä Deli have their own FB page where the lunches are published. Next time, when they offer fish patties in Indian-style sauce, make a dash to Kauniainen, they are to die for.


Comments

Popular Posts