Maidottomat pinaattiohukaiset


Pinaattiohukaiset ovat lähes ainoa einesruoka, jota tyttäreni joskus pyytää. Niihin turvaudumme vain poikkeustilassa kuten kesämökillä. Tänään tein pinaattilettuja mantelimaidosta ja spelttijauhosta, ja ne menivät kyllä läpi kuin väärä raha. Maku oli mielestäni parempi kuin einesletuissa, mutta tämäkin on varmasti makuasia. Tästä ohjeesta tuli n. 15 pientä ohukaista.

n. 4 dl makeuttamatonta mantelimaitoa (Alpro)
1 kananmuna
noin 1,5 dl täysjyväspelttijauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
puoli rasiaa tuoretta pinaattia hienonnettuna tai "kourallinen" pakastepinaattia
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Oliiviöljyä tai voita paistamiseen.

Vatkaa kevyesti kaikki ainekset yhteen ja anna turvota hetki tai kunnes pinaatti on sulanut jos käytit pakastepinaattia. Lisää jauhoja tai nestettä tarpeen mukaan - taikina saa olla melko paksua.

Paista ohukaiset öljyssä tms. Itse käytin Oivariinia. Paista ohukaiset huolellisesti molemmin puolin, etteivät ne jää raa'oiksi. Oheen voi tarjota perinteisesti puolukkahilloa tai esim. raejuustolla ja kasviksilla höystettyä salaattia.


Dairy-free spinach pancakes

Spinach pancakes must be one of those dishes very typical to Finland. Unlike their American cousins that you get at any HOPC or diner for breakfast, this recipe does not use baking powder and the spinach pancakes are preferred for lunch or dinner, very often with sour lingonberry jam!  These pancakes are certainly nothing fancy and, dare I say, quite popular as a processed version as they cheap and easy to heat up. My daughter seems to have developed liking to the processed ones as well but I prefer to offer her a home-made version with less white flour, sugar, additives and all the other nasty stuff.  In this version, I replaced regular milk with almond milk and majority of  wheat flour with whole grain spelt flour.  

For 15 small pancakes, I used about 4 decilitres unsweetened almond milk, 1 egg, about 1,5 decilitres whole grain spelt, 2 tbsp regular flour, half a packet of fresh baby spinach chopped (or a handful or frozen spinach), 1 tbsp olive oil, a pinch of salt.

Mix all the ingredients together and allow to sit for 30 minutes or so. Fry the pancakes in oil or butter and make sure they are cooked properly on both sides. Enjoy them with salad or with lingonberry jam if you want to do it the Finnish way. I believe that internationally, Ikea carries the typical lingonberry jam I refer to.


Comments

Popular Posts