Linssi-kookoskeitto


Tämä keitto on perheemme ehdoton suosikkiarkiruoka ja tätä on meillä syöty jo vuosia. Idean tähän keittoon sain niinkin erikoisesta paikasta kuin työpaikkaruokalasta, jossa tämäntyyppistä keittoa tarjoiltiin. Vaikka tässä keitossa onkin intialaisia mausteita, ei tämä sinällään yritä olla autenttista intialaista ruokaa. Tässä reseptissä on käytetty mausteita varoen, jotta perheen pienimmätkin voivat tätä syödä, mutta mausteisuutta voi säädellä oman maun mukaan ja lisätä mukaan vaikka chiliä.

1 tl kylmäpuristettua luomukookosöljyä tai muuta öljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 cm:n pala inkivääriä raastettuna
1/2 tl kuminansiemeniä
1 tl kurkumaa
1/2 tl curryjauhetta
lusikankärjellinen jauhettua korianteria
3 kiinteää perunaa kuorittuna ja kuutioituna
3 dl punaisia luomulinssejä huuhdeltuina
n. 8 dl kiehuvaa vettä
kasvisliemikuutio (luomu, esim. Reformi tai Enrntesegen)
2 dl kookosmaitoa
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
tuoretta korianteria hienonnettuna

Laita öljy kattilaan ja lisää mukaan sipulit, inkivääri ja mausteet (ei pippuria tai suolaa tässä vaiheessa). Paahda hetki sekoitellen, mutta älä anna seoksen palaa. Lisää vesi, linssit, perunat ja kasvisliemikuutio ja anna keiton kiehua kypsäksi miedolla lämmöllä. Linsseistä tulee kypsyttyään sakeaa mössöä, joten sekoittele välillä. Lisää kookosmaito, mausta ja sekoita. Kiehauta vain hetki. Koristele tarjoiltaessa tuoreella korianterilla.

Coconut lentil soup

I hereby reveal our family's soup favourite of all times. Of all places, I got an idea for this soup eons ago from a staff canteen, where this kind of soup was served. I made my own version and it has been a big hit ever since. Even though this soup has Indian spices it does not attempt to be an authentic Indian soup, but great comfort food all the same. Feel free to adjust the kick by adding some chili together with the other spices, for instance.

For the soup, use 1 tbsp oil (coconut oil or other kind of oil), 1 finely chopped onion, 1 crushed garlic glove, 1 cm piece of fresh ginger chopped or grated, 1/2 tsp cumin seeds, 1 tsp tumeric, 1/2 tsp curry spice mixture, a pinch of coriander powder, 3 firm potatoes peeled and diced, 3 decilitres organic red lentils (rinsed), approx. 8 decilitres boiling vegetable stock, 2 decilitres coconut milk, salt and black pepper to taste, coriander leaves to garnish.

Add the onions, ginger and spices in oil and fry gently. Make sure the mixture does not burn. Add vegetable stock, potatoes and lentils and let cook on low heat until done. Stir occasionally. Add coconut milk, salt and pepper to taste and allow to cook for a little while. Garnish with fresh coriander leaves.




Comments

Popular Posts