Lämmin kvinoa-kanasalaatti


Raapaisin kasaan jokin aika sitten maistuvan kvinoa-kanasalaatin, jota sitten tein hyvästä suosiosta rohkaistuneena uudelleen eilen. Olen ihastunut kvinoan pähkinäiseen makuun ja nykyään myös ruokakuntamme nuorempi jäsen on ryhtynyt syömään sitä mukisematta. Salaatin tämänkertaiseen esillepanoon olisi voinut hieman panostaa, mutta tässä hyvä pohja mielikuvitukselle. Tästä reseptistä riittää kahdelle.

n. 1,5 dl kypsää kvinoaa/ruokailija
2 broilerin sisäfilettä/ruokailija tai 1 broilerin rintafile/ruokailija
vajaa rasiallinen tuoretta babypinaattia huuhdeltuna ja suikaloituna
1 pieni kesäkurpitsa kuutioituna
1 sipuli hienonnettuna
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
neitsytkookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen
pippuria
juustokuminaa
pikku ripaus chilihiutaleita tai chilijauhetta 
suolaa
tomaattia, kurkkua ym. 
paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä tai esim. mantelilastuja
yrttejä, esim. basilikaa tai korianteria

salaattikastike:
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
balsamicoa
hunajaista Dijon-sinappia
pippuria
suolaa
(pikkuriikkinen ruokosokeria)

Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä se ohjeen mukaan. Mausta broilerinfileet molemmin puolin ja muotoile niitä vähän litteämmiksi kelmun lävitse muutamalla nyrkinroimautuksella tai kaulimella. Näin mausteetkin imeytyvät lihaan. 

Kypsennä broilerifileet molemmin puolin parilapannulla valitsemassasi öljyssä.
Samaan aikaan kypsennä sipulit, kesäkurpitsat ja pinaatti yhdessä sekamelskassa omalla pannullaan. 

Tee halutessasi salaatinkastike. En juurikaan mittaile salaatinkastikkeen aineksia, vaan lorauttelen niitä sekoitusastiaan yllä mainitussa järjestyksessä ja maistelen ja lisäilen tavaraa parhaan tuloksen saamiseksi. 

Siivuta broilerifileet ja asettele salaatin lämpimät ainekset lautaselle haluamallasi tavalla ja lisää päälle tuoreet kasvikset sekä salaattikastike. 


Warm salad with quinoa and chicken 

A short while ago I put together quite a tasty salad with quinoa and chicken. As it was pretty well reecived, I did it again yesterday. I love the nutty taste of quinoa and after a few patient attempts, also the younger generation in our household is happily eating it. I admit the picture does not look that great, but you can make your own, better version. For two persons, you need about 1,5 decilitres of cooked quinoa per person, 1 chicken fillet per person, a few handfuls of baby spinach well rinsed and roughly chopped, 1 small zucchini (gourgette) cut in cubes, 1 finely chopped onion, 1-2 finely chopped garlic gloves, virgin coconut oil or olive oil, pinch of pepper, a pinch or jeera, a pinch of chili flakes and a pinch or salt, some veggies such as tomatoes and cucumber chopped up. As garnish, you can use roasted pine nuts and basil. 

salad dressing:
olive oil
red wine vinegar
balsamico
Honey Dijon 
pepper 
salt 
(a little pinch of low-processed cane sugar or coconut sugar)

Carefully rinse the quinoa and cook it according to instructions. Season the chicken fillets on both sides and whack them a little bit under a plastic wrap to flatten. Now fry the pieces of chicken on a skillet using the oil of your choice. At the same time, heat up the onions, zucchini and spinach on a skillet of their own. 

If desired, put together the salad dressing. I don't use accurate measurements but usually just pour the ingredients in the order listed above, lessening the amount as I go along. After tasting, I add something if need be.  

Slice the chicken and place the ingredients on plates to your liking. 


Comments

Popular Posts